Motorrijles praktijk

Heb je al het motorrijbewijs maar je wil herhalingslessen/opfriscursus volgen om je vaardigheden op peil te brengen. Ook dan kan je bij Cees terecht.

Via een speciaal voor rijles ontwikkeld camera systeem zal de gehele rijles worden opgenomen. Dit is een hulpmiddel dat duidelijke effectieve ondersteuning geeft in de rijles. De opnames kunnen binnen een paar seconden worden teruggevonden. Daardoor kan Cees samen met de leerling de beelden van de rijles direct terug kijken en bespreken.  Hij kan je zo de leermomenten laten zien en ook de situaties waarin je goed gehandeld hebt. Zodat je vertrouwen krijgt in je rijvaardigheid

Motorrijbewijs halen

Bij jouw eerste rijles krijg je een instructiekaart. Deze kaart wordt aan het einde van iedere les ingevuld. Zo kun je thuis nalezen wat jouw aandachtspunten zijn, maar natuurlijk ook wat er goed gaat.

Rijschool Cees Verhoeven rijdt met een Yamaha MT 07. De lessen zijn in overleg ook op zaterdag in te plannen. In de zomertijd is het ook mogelijk om 's avonds te lessen. Er kan gekozen worden om in een volgauto of volgmotor te rijden. Volgauto; in deze auto zit een camera die je handelingen filmt zodat je samen de rijles kan evalueren. Volgmotor; op de motor kunnen alle vaardigheden gedemonstreerd worden. 

Categorie A motorrijles

Voor de motor heb je 3 verschillende categorieën motorrijbewijzen: A1 (voor de lichte motor), A2 (voor de middelzware motor) en A (voor de zware motor).

Cees geeft rijles in categorie A. De zware motor. Vanaf 21 jaar mag je hiervoor rijlessen volgen als je in bezit bent van het autorijbewijs of geslaagd bent voor het motortheorie-examen. Vanaf 21 jaar mag je de praktijkexamens voertuigbeheersing en verkeersdeelneming doen voor het rijbewijs A rechtstreeks. Haal je het A rijbewijs voor je 24e dan krijg je automatisch het A1- en A2 rijbewijs. Dit betekent dat je tot je 24e alleen mag rijden op een motor van de categorie A1 en A2. Op het rijbewijs krijg je dan ook code 80 toegevoegd. Deze code vervalt 2 jaar na het behalen van het A rijbewijs of je bent voor die tijd 24 jaar geworden. Haal je het A rijbewijs na je 24e dan krijg je geen code 80 toegevoegd op het rijbewijs. Je mag dan rijden op een motor van de categorie A1, A2 en A.

Annuleren rijles

Tot 2 werkdagen (zondag is geen werkdag) voor de afgesproken rijles kan deze kosteloos geannuleerd worden.

Binnen 2 werkdagen voor de afgesproken rijles kan deze 2 keer kosteloos geannuleerd worden. Daarna zal de geannuleerde rijles in rekening worden gebracht.

De afgesproken rijles niet nagekomen/vergeten. De rijles zal in rekening gebracht worden.

Informatiefilm CBR

Informatiefilm praktijkexamen CBR:

Meer informatie

Wil je meer weten over het praktijkexamen?

Alles over motor praktijk